Tuesday 22 March 2011

Paní, přišlo Vám psaní aneb taška ve stylu vintage

Tentokrát bez vyšívání, ale zase s oblíbenýma nažehlovačkama. Pozdravy jsou kopiemi opravdových pohlednic. Patřily manželovým prarodičům. Babičce Boženě a dědovi Vaškovi. Obdivuju to krásné písmo, psané inkoustovou tužkou, co se musela naslinit nebo perem, co se namáčelo do kalamáře.. Na známkách je tatíček Masaryk. Na některých razítkách jde přečíst i datum, třeba 18. 3 1929 nebo 18. 7 1928. 





A pro zajímavost: ty šatičky na té figuríně jsem pořídila v second handu. Jsou ušity z příjemného materiálu spousta prýmku a volánků, pěkně postaru. Zapínají se vzadu na patentky, což bohužel není praktické, protože se občas rozepnou. Sukně je podšívkovaná. Podšívka je tedy roztrhaná a jsou celkem hojně posety flíčky, proto spíš dělají pozadí mému zboží, jinak bych je velice ráda nosila já.

Saturday 19 March 2011

Dívka s modrýma očima

Dívka s modrýma očima je takový můj experiment. Kdy jsem si chtěla vyzkoušet, jestli bych zládla portrét vyšít jehlou. Jako předloha mi posloužila moje fotka, ale nebylo záměrem, aby výsledek byl autoportrétem. Spíš mně šlo o proporce, které z hlavy nenakreslím.  K vyšívání jsem použila celkem tři odstíny bavlnek. Tmavší šedohnědou a světlou pro doladění stínů. Na oči jsem použila tmavě modrou, bohužel při skenování příliš vystoupila, ve skutečnosti ty oči nejsou tolik výrazné.
A pro srovnání: první obrázek: inspirační foto, druhý obrázek: kresba, třetí obrázek: vyšívaný výsledek.


Thursday 17 March 2011

Noční košilka s výšivkou richelieu

Tato noční košilka vznikla na přání milé paní, která zatoužila mít noční košilku jako mívaly naše babičky - s výšivkou richelieu. Výšivka je na rukávek a jedna růžička je ještě na předním dílu.






Saturday 5 March 2011

Noční košilka Pusa na dobrou noc

To jsem zase jednou měla praštěnej nápad a chtěla jsem noční košilku dotvořit s troškou humoru. A tak jsem ji posela pusinkami a komentáři k nim. Samozřejmě jsem ručně vyšila jak jinak. Ušita je z bavlněného popelínu, šikmo střižená, tak aby byla co nejpohodlnější.







Šálky

Pořád jsem si lámala hlavu jak využit krajky po babičce, které by bylo škoda nechat ladem ležet a nevyužít. Až se mi dostaly pod nos jedny internetové stránky, kde byly krajkami odzdobené šálky. Tak jsem neodolala a hned jsem se pustila do tvoření. A tady jsou výsledky, zatím jenom dva. Ale už mám v hlavě další nápad, tak určitě ještě nějaké vzniknou. Vyrobeny jsou z jemné nebělené viskozy.







Thursday 3 March 2011

Kolekce LEAVES

Tak konečně jsem dokončila poslední kabelku na téma zima z kolekce LEAVES (listy). První byla léto - summer, jako druhá vznikla podzimní - autumn, třetí byla jarní - spring a naposled jsem dovyšívala zimní - winter. Dohromady asi 50 hodin vyšívání - a odhadem 30 odstínů bavlnek. Vzhledem k pracnosti je i cena vyšší, takže mně s největší pravděpodobností zůstanou v obchodě jako výstavní.  Zkusila jsem proto vzory tisknout na nažehlovací folii a vznikaly tak levnější verze toaletních taštiček a kapsiček. Dokonce jsem lístky použila i na tuniky. Je to mnohem méně pracnější, jak kdybych je na ně malovala a navíc dle mého názoru to vypadá lépe.

Tak tady tedy jsou, hezky popořádku jak to jde v přírodě

jarní SPRING

letní SUMMER

podzimní AUTUMN

zimní WINTER


Více fotek a ostatní taštičky naleznete v mém obchodě na Fleru